Ново
Автоматизација на машина за полирање мермер - Тимот на Фидко успешно изврши автоматизирање на машина за полирање мермер во “Мермерен комбинат“ - Прилеп...

Прочитај повеќе
Полначи за акумулаторски батерии - Фирмата Фидко произведува регулирани полначи за акумулатори кои овозможуваат полнење и одржување на батериите според однапред зададена карактеристика.

Прочитај повеќе
MB-600 - Целосно автоматизирана машина за пакување на брашно...

Прочитај повеќе
SCADA систем - Тимот на Фидко ја замени старата автоматика на транспортниот систем во Скопски Легури со нова модерна автоматика, вклучувајќи и изработка на SCADA систем кој овозможува целосно управување и надгледување на процесите преку персонален компјутер...

Прочитај повеќе

МБЦ 60

Машина за дупчење цевки.  може да буши од една или од две страни цевки со пречник до 60mm, квадратни профили до 50x50mm, рамни лимови до 60x10mm, Т-профили до 40x40mm од челик или нерѓосувачки материјал. Нема занесување на дупките благодарение на прецизното водење. Основната опрема содржи 3 метри водилка со 5 граничници на должина, 2 држача SK 40 за фи 16,
2 парчиња специјално глодало  фи 12, еден држач за врежување навој М6 и 1 пар челусти за цевка  фи 45,4 мм.
Можни операции. Дупчење до фи 20mm. Пробивање со специјален сврдел до фи 9.2mm. Врежување навој до M10, 30фи степени искосено дупчење за дебелини до 10mm.

Брзина : 0 – 2250-1/min
Брзина на помест : 0 – 300 mm/min
Номинална моќност : 5.8KW
Димензии : 4100 x 1672 x 1450 mm
Тежина : 395 kg

 

Машина за бушење цевки
  Медицинска и лабораториска опрема - Фидко започна производство на медицинска и лабораториска опрема...

Прочитај повеќе