Ново
Автоматизација на машина за полирање мермер - Тимот на Фидко успешно изврши автоматизирање на машина за полирање мермер во “Мермерен комбинат“ - Прилеп...

Прочитај повеќе
Полначи за акумулаторски батерии - Фирмата Фидко произведува регулирани полначи за акумулатори кои овозможуваат полнење и одржување на батериите според однапред зададена карактеристика.

Прочитај повеќе
MB-600 - Целосно автоматизирана машина за пакување на брашно...

Прочитај повеќе
SCADA систем - Тимот на Фидко ја замени старата автоматика на транспортниот систем во Скопски Легури со нова модерна автоматика, вклучувајќи и изработка на SCADA систем кој овозможува целосно управување и надгледување на процесите преку персонален компјутер...

Прочитај повеќе

 Машина за пакување брашно-МБ-600

Flour packing machine Fidko

Симни PDF флаер за MB-1K

 

Параметри:

Продуктивност: 600 kg/h
Амбалажа на пакување: 1 kg and 2 kg
Димензии: Length 5.5m
Width 1.2m
Heigth 2.85m
Инсталирана електрична моќ: 2 kW
Напон: 3x380V, 50Hz
Притисок на пневматските компоненти: 6 bar
Прецизност на дозирање: >99%

Машината МБ-600 е цолосно автоматизирана машина за пакување брашно, која е дизајнирана да работи со максимална ефикасност и минимално одржување.

Целиот процес на пакување е контролиран и надгледуван од touchscreen ПЛЦ (Програмибилен Логички Контролер), кој осигурува висока прецизност, стабилност и надежност на работата на машината. Вградениот софтвер овозможува едноставна контрола, комуникација и дијагностика.

Дозирањето на брашно се изведува преку полжавест транспортер. Сите материјали кои се во контакт со брашното, се изработени од висококвалитетен не’рѓосувачки челик - ИНОКС, кој се користи исклучиво во прехрамбената индустрија.

Термотунел кој ги обмотува вреќите брашно во пластична фолија во групи од 6,8,или 10, го финализира процесот на пакување.

Сите движења се остваруваат со користење на пневматика и трофазни електромотори.

 

   

 

  Медицинска и лабораториска опрема - Фидко започна производство на медицинска и лабораториска опрема...

Прочитај повеќе